altВоенновъздушните сили участват в международното учение „Black Sea Rotational Force-2012”, което се провежда за трети път на територията на България на учебен полигон Ново село и в районите на авиобази Крумово, Балчик, Безмер и Враждебна. Това съобщават ВВС.

От началото на месец юли военнослужещи от Базата за предно разполагане – Безмер участват в управлението и обслужването на полетите в съвместната подготовка. На летище Безмер се посрещат самолети КС-130 Hercules на Морската пехота на САЩ, транспортиращи участващите личен състав и техника.

В рамките на съвместната подготовка специални сили от САЩ, Сърбия, Украйна, Македония и България провеждат тренировки на полигон Ново село, както и дневно и нощно десантиране от различни височини в районите на летищата Крумово, Безмер и Балчик.

Екипажите на американските КС-130 и на българските С-27J Spartan и АS 532 Cougar ще изпълняват задачи по превоз на войски и техника, парашутно десантиране, стоварване на въздушни десанти по способа „бързо въже”, търсене и спасяване, медицинска евакуация, както и тренировки за дозареждане с гориво на земята при работещи двигатели от самолети-цистерни.

Днес започна и участието на Транспортната авиационна група – Враждебна в съвместната подготовка. Проведе се съвместно обучение с представители на Корпуса на морската пехота на САЩ и летателния и инженерно-техническия състав на авиогрупата относно мерките за безопасност и контрола на инструменталната екипировка. Предстои да бъдат отработени техниките и процедурите по зареждане с гориво на С-27J от самолет-цистерна и изпълнението на съвместни полети на малка височина.

Базата за предно разполагане–Безмер ще е домакин на заключителния етап на подготовката в края на юли, когато на летището ще се проведе въздушен десант от малки височини, завладяване на периметър на летище от силите за специални операции, охрана и осигуряване дозареждането с гориво на вертолети АS 532 Cougar.  

Коментари

blog comments powered by Disqus