altЛетище Бургас е отворено за пристигащи и заминаващи полети. Това става по-малко от 24 часа след трагичния инцидент от 18 юли. Министърът на вътрешните работи, както и министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията и министъра на външните работи все още са в Бургас и продължават да координират предприетите действия за възстановяването на нормалната работа на място. Това съобщава Министерство на транспорта.

Завишените мерки за сигурност, които бяха въведени за всички транспортни обекти, ще действат и за летище Бургас. Създадена е  организация това да не доведе до забавяне на полети. Проверките на гражданите отнемат повече време и всеки, на който му предстои да използва въздушен транспорт трябва да бъде на аерогарата най-малко 2 часа по-рано. Завишен е контрола по всички граници на страната – на граничните пунктове на изход се извършват цялостни проверки на всички пътници в това число и граждани на ЕС.

През целия ден летище Варна приемаше полетите, които бяха пренасочени от Бургас. Въпреки завишения трафик и благодарение на добрата координация между институциите, полетите се извършваха в рамките на минимални закъснения. Не се стигна до отмяната на нито един полет.  

Коментари

blog comments powered by Disqus