altНа 18 юли 2012 г., след тежкия терористичен акт на летище Бургас, самолет C-27J Spartan от състава на транспортна авиационна група „Враждебна” изпълни задача за транспортиране на личен състав и авиомедицинска евакуация на пострадалите при атентата израелски граждани. Това съобщават ВВС.

Задачата за изпълнението на полета беше поставена от командира на ВВС генерал-майор Константин Попов в 18,30 часа. В условията на остър дефицит от време, с изключително бързи действия в авиогрупата се създаде организация за подготовката на самолета и екипажа за полет. В резултат на високия професионализъм на летателния и на инженерно-техническия състав и на добрата координация и взаимодействие между структурите и органите за командване и управление в 19,30 часа заместник-командирът на авиационната група подполковник Пейчо Пейчев докладва на командира на ВВС за готовността на самолета и екипажа за изпълнение на полетната задача.

На борда на самолета бяха медицински екипи от ВМА и УМБАЛ „Пирогов”.

С обратен полет до София след полунощ бяха транспортирани за лечение във ВМА трима от пострадалите израелски граждани.

Военновъздушните сили изпълниха поредната отговорна задача за авиомедицинска евакуация в кратки срокове, доказвайки своята висока ефективност, мобилност и подготовка.  

Коментари

blog comments powered by Disqus