altВертолет AS 532 Cougar от авиобаза Крумово, се включи в 15,20 ч. днес , 15 август, в операция по търсене и спасяване на пострадал човек в района на Банско, връх Малка Каменица, Пирин планина. Това съобщава Министерството на отбраната.

Пострадалият, с наранявания по главата, тялото и краката, успешно беше транспортиран до района на гр. Банско - долна лифтова станция. В спасителната операция участва екипаж, с командир бригаден генерал Златко Златев, втори пилот майор Йордан Йорданов, борден техник старши лейтенант Васил Ганчев и двама спасители – цивилен служител Антон Христозов и старши сержант Георги Славов. На борда на вертолета бяха и двама спасители от Планинската спасителна служба – Венцислав Николов и Петър Дамянов.

Вертолетът от авиобаза Крумово се включи в операцията по искане на Планинската спасителна служба на Българския червен кръст, постъпило във Военновъздушните сили в ранния следобед. Полетът беше извършен при строго спазване на мерките за безопасност на полети в планинско-гориста местност и силно пресечен терен и отчитане на метеорологичните условия.  

Коментари

blog comments powered by Disqus