altВ 09,14 часа вертолет от авиобаза Крумово излетя за гасене на продължаващия да бушува горски пожар в района природен парк „Рилски манастир”, община Рила, област Кюстендил. Това съобщават ВВС.

Екипажът е инструктиран да спазва строго мерките за безопасност при полети на малка и пределно малка височина в планинско-гориста местност с отчитане на метеорологичните елементи и фактори, оказващи влияние на полета, както и тези при зависване и пълнене на подвесната система за гасене на пожари.

Излитането стана след осигурена почивка и доклад за готовността на екипажа. В състава му е включен главен инспектор Гроздан Христов от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР (ГДПБЗН-МВР).

Зареждането с вода ще става от язовирите „Калин” и „Дяково” или от подходящ водоизточник, определен съвместно с представителя на ГДПБЗН-МВР след разузнаване на района.

От 06,00 часа тази сутрин модулно формирование от авиобаза Безмер състоящо се от 22 военнослужещи и 6 автомобила се включи в помощ на пожарникарите при гасенето на пожар, обхванал сухи треви и борова гора между селата Раздел и Вълча поляна, община Елхово, област Ямбол.  

Коментари

blog comments powered by Disqus