altПърви полети от курса за приучване на млади пилоти на МиГ-29 се проведоха вчера в авиобаза Граф Игнатиево. Старши лейтенантите Димитър Григоров, Георги Филипов и Мартин Ветов изпълниха с инструкторите си капитаните Янков и Семков полет по маршрут. Това съобщават ВВС.

На специална церемония за откриването на курса пред летателния и осигуряващ полетната смяна състав на базата поздравления отправиха началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и командирът на базата бригаден генерал Цанко Стойков.

“Отдайте всичко от себе си, приемете колкото се може повече от това, което инструкторите ще ви покажат, за да овладеете този прекрасен самолет. Старайте се да вземете максимума от всеки полет. От сърце ви желая успех, щастие и безаварийни полети – с тези думи генерал Симеонов поздрави младите пилоти от курса. Началникът на отбраната подчерта, че наред с бойната подготовка основна задача на базата е подготовката на млади пилоти и осигуряването на приемствеността между поколенията. Той отправи поздравления и към инженерно-техническия състав и към специалистите от логистиката.

В словото си командирът на базата бригаден генерал Стойков припомни, че изтребителната авиация от това летище осигурява въздушния суверенитет на страната и с подготовката на младите пилоти от курса за приучване базата ще разчита те да се влеят в редиците на пилотите, които носят бойното дежурство. Командирът изрази увереност, че с настъпването на есенно-зимната експлоатация в базата ще се поздравят с успешно завършия курс на тримата млади пилоти. “Пожелавам успех в летателното обучение на пилотите и безаварийни полети” – каза в заключение бригаден генерал Стойков.

Летателната подготовка на пилотите от курса ще продължи с полети в зона за отработване на елементите от простия пилотаж на средна височина, полети по прибори и дублиращи прибори, и самолетоводене.

Очаква се курсът да завърши в средата на месец октомври.

alt

alt

alt

Снимки: ВВС на Р България

 

Коментари

blog comments powered by Disqus