altBoeing 737-800 на ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair e ударил птица на кацане в летище Пловдив на 4 ноември вечерта. Няма пострадали при инцидента. За това съобщиха от пловдивското летище.

Птицата се е ударила във фюзелажа на самолета на около 5 km от летището, когато машината вече е била на глисада за кацане. След като птицата се е ударила във фюзелажа се е отклонила към двигателя, но не е нанесла материални щети и кацането е протекло нормално.

Полетът е бил Франкфурт – Хан до Пловдив и обратно. За да се приберат пътниците за обратния полет е изпратен нов самолет на Ryanair, но поради лошо време в Пловдив той е кацнал в София, където и е пренощувал. Пътниците са били настанени в хотел. На 5 ноември в 12,45 часа пътниците са отлетели от Пловдив, а инженери на компанията са огледали пострaдалия самолет.

По ирония на съдбата това е последният полет на Ryanair по дестинацията Пловдив – Франкфурт Хан. От компанията спряха линията, след като летищните такси в Пловдив се върнаха на старото си ниво след две годишно 50% намаление. Така авиокомпанията, която в един момент имаше цели три линии от Пловдив се сви само до линията до Лондон Станстед.  

Коментари

blog comments powered by Disqus