altДнес 4 декември 2102 г.( вторник), Летище София работи нормално. Няма отклонения от полетното разписание поради падналия сняг. Извършват се антиобледенителни процедури на въздухоплавателните средства. Спирачният ефект на пистата е в норма. Това съобщиха от столичното летище.

Столичният  аеропорт подготви през летния сезон техниката, необходима за действие при усложнена зимна метеорологична обстановка - извършен е частичен и пълен ремонт на стария машинен парк, закупена е нова техника, нови зимни гуми, осигурени са в достатъчно количество препарати за третиране на летателното поле и въздухоплавателните средства.

През  2008 г. пистата на Летище София е сертифицирана за категория IIIА. Това позволява кацане при минимум 200 m хоризонтална видимост, а минимална височина за вземане на решение от пилота - 30 - 15 m. За да се извърши кацане при влошена метеорологична обстановка, следвайки указанията на Системата за инструментално кацане категория III А, е необходимо въздухоплавателното средство да е оборудвано за кацане по тази система, както и екипажът да има необходимата квалификация за работа с нея.  

Коментари

blog comments powered by Disqus