altОбщина Пловдив прекрати членството си във Фонда за развитие на летище Пловдив, предаде сайтът Plovdiv24.bg. Предложението за това бе гласувано на първата за 2013 г. сесия на Общинския съвет на града днес, 24 януари.

31 от съветниците бяха "за", 9 "против", а 5 се въдържаха от гласуване. Неефективно управление на сдружението, както и непълноценно реализиране на основните цели на Фонда са основните мотиви, посочени от заместник-кмета Розалин Петков.

След извършен анализ на дейността на Фонда за развитие на аеропорта се налага заключението, че не са предприети достатъчно ефективни мерки за осигуряване на финансова подкрепа за откриването на редовни въздушни линии на авиокомпании от и до летище Пловдив по дестинации, представляващи туристически интерес, както и че възприетите основни насоки и програми за дейността на сдружението не спомагат за реализиране на основните цели на същото, пише още в предложението.

Според становището на общинските юристи Община Пловдив е спазила разпоредбите и устава на сдружението, и по-конкретно в качеството си на член на Фонда е направила задължителна първоначална встъпителна имуществена вноска за постигане на целите на сдружението в размер на 171 964,50 лв., и задължителна ежегодна имуществена вноска за постигане на целите на сдружението за 2011 г. в размер на 191 072 лв.  

Коментари

blog comments powered by Disqus