altНа 16 февруари 2013 г., събота, европейска нискотарифна авиокомпания easyJet извърши първия си полет по новата линия София - Лондон Станстед. Самолетът на авиокомпанията Airbus А320 излетя със 165 пътници на борда от летище София в 12,40 часа за британската столица. 

Лондон  Станстед става третата дестинация на easyJet от България, след Лондон Гетуик и Манчестър. easyJet ще лети два пъти седмично по новия маршрут, с дни на полетите във вторник и събота. Авиокомпанията ще открие и своята четвърта дестинация в края на март, когато започва полети от летище София до Берлин Шьонефелд.

Петер Фьоц, маркетинг директор на easyJet за Австрия, Швейцария и Източна  Европа заяви: „Радостни сме да открием нашия нов маршрут от София до Лондон Станстед. За нас да летим от София до две лондонски летища означава, че връзката между България и Великобритания се засилва в контекста на пътуванията за почивки и бизнес пътуванията. Това рефлектира върху перспективите и очакванията ни да продължим да постигаме добри резултати по тези две направления. Конкретно за новата отсечка между София и Станстед, очакваме висок ръст в първите месеци на опериране и да превозим около 30 000 пътници през първата година“.

Билетите за новата линия са валидни за продажба в зимното и лятно разписание на авиокомпанията. Цените започват от 66,99 евро за еднопосочен билет с включени всички такси.   

Коментари

blog comments powered by Disqus