Руски Ан-30 ще лети над България по договора „Открито небе“В изпълнение на задълженията на Република  България по договора „Открито небе“  Руската федерация ще проведе  наблюдателен полет над територията  на страната ни. Инспекционната дейност ще се извърши  в периода 13-17 май 2013 г., като ще включва облитане на посочен от руските инспектори определен маршрут от територията на страната ни със самолет аерофото снимки Ан-30Б. Това съобщават от Министерство на отбраната.

Инспекционната група от Русия  ще се съпровожда от експерти по контрола на въоръженията oт дирекция „Стратегическо планиране“ и специалисти по прилагане на договора „Открито небе“ от Военновъздушните сили на Република България.

Ангажиментите, поети от Република  България по „Открито небе“, допринасят за утвърждаване на завоювания престиж на страната ни в дейностите по контрола на въоръженията, за поддържане на вече изградения климат на откритост и прозрачност в междудържавните отношения и прилагане на мерките за укрепване на доверието и сигурността в европейски и световен мащаб, се казва още в съобщението на МО.  

Коментари

blog comments powered by Disqus