Министър Папазов: Концесионираме летище София в кратки срокове„Ще вървим към концесиониране на летище София, и то в кратки срокове. Веднага започваме да работим по този въпрос”, това заяви новия министър на транспорта Данаил Папазов пред вестник „Стандарт” на въпрос как ще се разширява летище София – с държавни или частни средства.

„За другите летище също ще търсим вариант за концесиониране. Лично аз смятам, че с подобряването на бизнес климата в България ще се появят и инвеститори. Защото не е тайна, че през последните години бизнесът беше доста притеснен. Но ако успеем да приложим мерки, които да успокоят бизнеса и хората у нас, ще се намерят клиенти и за малките летища.”, заяви още министър Папазов.

С идването на власт на кабинета „Борисов” бе анонсиран план за ударно отдаване на концесия на останалите държавни летища. Летищата в Русе (Щръклево) и Горна Оряховица бяха предлагани на концесия няколкократно, но интерес към тях не се появи. Така и не бе стартирана процедурата за отдаване на концесия на летище Пловдив и София.  

Коментари

blog comments powered by Disqus