Летателен стаж за курсанти-пилоти от 2-ри, 3-ти и 4-ти курс, полети на две смени, предстоящи самостоятелни полети за курсантите от 2-ри курс и държавни изпити за випуск 2013 – това е само част от картината в лятното ежедневие на Учебната авиационна група в Долна Митрополия. Това се казва в официално съобщение на ВВС.

Ежедневно в учебната авиогрупа първата летателна смяна започва в 07,00 часа и завършва в 14,00. Втората – от 14,00 до 20,00 часа. Целта е колкото се може повече от курсантите-летци да изпълняват задачите от програмата на стажа. В момента върви обучението на 32 курсанти-летци.

Само по още няколко полета остават на второкурсниците пилоти, за да достигнат до самостоятелен полет на учебния самолет РС-9М. Втори и трети курс изпълняват полети по кръга, обучават се за излитане и кацане, и зона прост пилотаж. Четвърти курс са на по-напреднал етап от обучението и усвояват техника на пилотиране в зона сложен пилотаж.

Вчера, 16 юли, приключиха и държавните изпити на випускниците от факултет „Авиационен”. Предстои производството им в първо офицерско звание на 26 юли.

Наред със стажа на курсантите върви и усъвършенстването на летателната подготовка на пилоти от други авиобази на самолет L-39ZA.  

Коментари

blog comments powered by Disqus