BH Air упълномощена да лети до Ирак„Би Ейч Еър" ООД е определен за авиокомпания, упълномощена от България да извършва полети по договорените маршрути съгласно Спогодбата за въздушен транспорт между правителствата на България и Ирак, подписана на 15 ноември 1966 г. в София. Това се казва в решение на Министерски съвет от днес, 18 септември.

Решението е прието на основание чл. 4, ал. 1 от Спогодбата за въздушен транспорт между правителството на Народна република България и правителството на Република Ирак и във връзка с чл. 21, ал. 1 от Наредба № 847 от 15 януари 2010 г. за въвеждане на национална процедура за достъп до пазара на въздушни превозвачи на Общността, установени в Република България, по въздушни линии, договорени съгласно международни договори на Република България с държави извън Европейския съюз.

Очакваните резултати от приемане на решението са свързани основно с реализацията на търговските права на Република България, придобити от участието й в международната система на въздушните превози. Назначаването на български въздушен превозвач на авиационния пазар България - Ирак ще допринесе за увеличаване на пътникопотока от/за Република България, което създава условия за увеличаване предлагането на капацитет по съществуващите редовни линии, откриване на нови редовни линии от/до Република България, увеличаване приходите от превоз на пътници и товари, засилване на търговско- икономическите връзки и стокообмен с Ирак, се казва още в решението на Министерски съвет.

Коментари

blog comments powered by Disqus