Министър Найденов влезе в задочен спор с Аню Ангелов„Само 22% от летателната техника е годна. От 12 вертолета Сougar лети един, от всички вертолети Bell не лети нито един, бойните вертолети са на земята” – с такива думи министъра на отбраната Ангел Найденов влезе в задочен спор с неговия предшественик Аню Ангелов, който вчера се впусна в остра критика на настоящото политическо ръководство на армията.

Найденов направи изявлението си в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Запитан от водещите какво става с конкурса за нов боен самолет и вярно ли е, че може да се купят руски изтребители, министър Найденов отговори така:

„Не знам от къде им хрумват такива неща. Промяната е, че аз разпоредих в процедурата да бъде добавен елемента на състезателност. Да не се ходи на договаряне правителство-правителство, защото за това имаме едно много гневно писмо от Европейската комисия по този повод. Трябва да има конкурс и разбира се, че трябва да има конкурс за да постигнем най-доброто съотношение цена качество. Продължаваме работата по параметрите на проекта. Няма как в близките години да осигурим нужните ни над 700 млн. лева.”

Вчера на пресконференция на ГЕРБ бившия военен министър Аню Ангелов заяви, че България е изпуснала добра сделка с употребявани F-16, защото се върви към  конкурс с цел покупка на руски изтребители.

Коментари

blog comments powered by Disqus