Министър Найденов: Срещнах се с представители на РСК „МиГ” по тяхно желаниеМинистърът на отбраната Ангел Найденов заяви, че скорошната среща с генералния директор на РСК „МиГ” е била по негово желание. Основната причина за срещата е била предложението на руската страна за преминаване на абонаментно обслужване за изтребителите МиГ-29. Найденов направи това изявление в интервю за днешния брой на вестник „Преса”.

Министър Найденов отхвърли твърденията на предшественика му Аню Ангелов, че се преминава към конкурс за покупка на нови изтребители с цел в играта да се вкарат руски предложения. Според Найденов не е възможно България да закупи нова руска военна техника.

Министър Найденов също посочва в интервюто, че предложеното от руската страна абонаментно обслужване до 2029 г. за изтребителите МиГ-29 изисква изключително много средства, като също са били обсъдени и някои неизпълнени договори от руската страна.

Наскоро Ангел Найденов заяви, че модернизацията и експлоатацията на МиГ-29 до 2029 г. би струвала 500 млн. лева. Преди месец в интервю за АЕРО министър Найденов заяви, че за сега не може да се ангажира с преминаване към абонаментно обслужване на изтребителя, поради високата му цена.

Коментари

blog comments powered by Disqus