Утре, 12 октомври (събота) по случай Празника на Военновъздушните сили Учебната авиационна група „Георги Бенковски” и факултет „Авиационен” към НВУ „Васил Левски” организират открит летателен ден, който ще се проведе на летище Долна Митрополия.

Входът се отваря точно в 09,00 часа, като гражданите ще бъдат допускани през КПП-3, в източната част на летището. Празникът се открива в 09,30 часа. В 09,50 часа ще има  прелитане на дистанционно пилотируеми летателни апарати (ДПЛА) с националното знаме на България.

За 10,00 часа е планиране на маневриране в двойка на малка височина с PC-9М, последвано от същото в 10,30 часа от двойка L-39ZA. В 11,00 часа ще бъде показан сложен пилотаж на малка височина от PC-9M. След което ще започне конкурс за ДПЛА и свободни полети с тях. От 13,00 до 13,30 часа са планирани полети на леката авиация.

На статичен показ ще бъде изложена авиационна, самолетообслужваща и специална техника на въоръжение в учебната авиационна група. За не се очаква участието на самолети или вертолети от други летища на ВВС.

На летище Бохот от 14,00 часа ще има мотивационни полети за желаещите да полетят с леката авиация.

Входът за всички мероприятия е безплатен.  

Коментари

blog comments powered by Disqus