ВВС обявиха календара си за 2014 г.Военновъздушните сили на България обявиха на официалния си сайт календара с основни събития за 2014 г. В него са включени няколко сериозни международни учения и летателни тренировки.

В периода май – юни 2014 г. ще се състои летателната тренировка „Thracian star 14”. В нейните рамки в Граф Игнатиево ще пристигнат изтребители F-16C/D от състава на Националната гвардия на Минесота (148-мо изтребително крило).

ВВС обявиха календара си за 2014 г. 

В края на юни 2014 г. ще се проведе мащабната тактическа тренировка на транспортната авиация на Европейския съюз „European Air Transport Training – EATT 2014”. В нейните рамки на летище Крумово ще се прехвърлят транспортни самолети от 10 европейски страни. Планират се полети на пределно малка височина, използване на грундови площадки и участие на ВВС на Гърция с изтребители и летящи радари.

ВВС обявиха календара си за 2014 г. 

За юли 2014 г. се планира традиционната българо-американска подготовка на транспортната авиация „Thracian summer 2014”. През същия месец ще се проведе съвместната българо-американска подготовка “Black Sea Rotation Force – 14.2”. Пак тогава се планира и участие в морското учение “Breez 14”.

През август-септември се планира българо-румънско учение на силите участващи в мисията „ер полисинг” „Blue Bridge 2014”. За септември-октомври се планира учение на НАТО „Ramstein Guard”. Целта на това учение е да се повиши подготовката на силите и средствата за противовъздушна отбрана на държавите от Алианса в условия на радиоелектронни смущения. Пак за септември е предвидено участие в ротационно учение „Saber Junction 14”

ВВС обявиха календара си за 2014 г. 

През ноември се планира участие в учение на НАТО „Ramstein Aspect” и едностепенно командно-щабно учение на ВВС.

През 2014 г. ще се проведе и летателно-тактическо учение за сертифициране на вертолети „AS 532 AL Couger” за модул MEDEVAC, участие в Комплексни тренировки с реално обозначаване на въздушни цели по план на СКС и участие в учения за сертифициране на декларираните за НАТО сили от СВ и ВМС.

Коментари

blog comments powered by Disqus