Започна реконструкцията на БезмерЗапочва пълна реконструкция на авиобаза Безмер. Това съобщи командирът на българските военновъздушни сили генерал-майор Константин Попов, цитиран от агенция Кросс.

Промените в инфраструктурата включват строителството на нова полоса, рульожки, стоянки. Средствата са осигурени от фондове на НАТО и са в размер на около 60 млн. лева. Генерал Попов подчерта, че собствеността на базата си остава българска, под командване и управление на българските ВВС и БА.

Предвижда се летището да бъде разширено. Така ще отговаря на всички изисквания както на НАТО, така и на ICAO, обясни Попов.

В края на миналата седмица започна пребазирането на летателната техника щурмови самолети Су-25 от Безмер в Граф Игнатиево, добави командирът на пловдивската авиобаза бригаден генерал Цанко Стойков. Той уточни, че подготовката на летците ще продължи при тях, като те ще си изпълняват годишната програма успоредно с колегите си от Граф Игнатиево.

Надявам се откриването на новото летище в Безмер да стане съгласно сроковете, посочените в договора, и момчетата да се върнат там в средата на следващата година, а българските ВВС да празнуват, добави генерал Константин Попов.  

Коментари

blog comments powered by Disqus