Румен Радев официално е предложен за командир на ВВСПравителството ще предложи на президента и върховен главнокомандващ Росен Плевнелиев да освободи    бригаден генерал Румен Радев от длъжността заместник-командир на ВВС и същият да бъде назначен за командир на ВВС и удостоен със званието генерал-майор, считано от 30 юни 2014 г. Това съобщава правителствената информационна служба.

Радев поема поста от генерал-майор Константин Попов, който от 30 юни е назначен за заместник-началник на отбраната. Позицията на заместник-командир на ВВС ще бъде поета от досегашния началник-щаб на ВВС полковник Анатолий Кръстев, който от 30 юни ще бъде бригаден генерал. За сега не е ясно, кой ще бъде назначен на неговата позиция.

Размествания ще има и в 3-та авиационна база. Бригаден генерал Цанко Стойков ще бъде освободен като командир на базата във връзка с номинирането му за заемане на длъжност извън територията на страната (по неофициална информация - военно аташе в САЩ). Неговата позиция ще бъде заета от полковник Иван Лалов, който в момента е заместник-командир на базата. Лалов ще бъде произведен в чин бригаден генерал от 30 юни.

Бригаден генерал Стефан Петров е предложен да бъде освободен като директор на дирекция „Операции и подготовка” в Министерство на отбраната и да бъде назначен за началник на щаба на Съвместното командване на силите, считано от 30 юни. Генерал Петров бе командир на 24-та вертолетна база до 2010 г.

Бригаден генерал Марин Начев, който в момента е национален военен представител в Националното военно представителство в Съюзното командване по операциите на НАТО, е предложено да бъде удостоен със званието генерал-майор.  

Коментари

blog comments powered by Disqus