Утре ден на високопоставените гости за „Тракийска звезда – 2014” Ден за високопоставени гости и медиен ден ще се състои на 29 май, четвъртък, в авиационна база Граф Игнатиево. Той ще се проведе в рамките на съвместната летателна тренировка “Тракийска звезда 2014”. Това съобщават от ВВС.

Ще бъдат представени мисиите и задачите, изпълнявани от българските, американските, румънските и гръцките участници, наблюдение на полети и статичен показ на авиационната техника, участваща в съвместната тренировка.

Летателната тренировка „Тракийска звезда 2014″ включва въздушни боеве с изтребители, тактически прехвати, бойно маневриране за преодоляване на противовъздушната отбрана. Провеждат се и полети от съвместни българо-американски екипажи за повишаване на уменията при прилагане на процедурите, използвани от изтребителната авиация на двете страни.

Министърът на отбраната Ангел Найденов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и посланикът на САЩ в България Марси Райс ще посетят авиобаза Граф Игнатиево на 29 май.

По покана на Командването на българските Военновъздушни сили на Деня за високопоставени гости и медии ще присъства командващият на ВВС на САЩ в Европа генерал Франк Горенц.

Утре ден на високопоставените гости за „Тракийска звезда – 2014”

 

Коментари

blog comments powered by Disqus