Морските летища обявиха зимното си разписаниеЛетищата в Бургас и Варна обявиха зимното си разписание, което влезе в сила от 26 октомври 2014 г. И двете летища ще имат редовни полети и през зимния период.

В Бургас ще продължават да се обслужват редовни полети до три столици. Това са редовните линии до София (България); Лондон (Великобритания) и Москва (Русия).

Те ще се изпълняват от три авиокомпании: националният превозвач Bulgaria Air ще изпълнява редовни полети от летище Бургас по вътрешна линия до София. Полетите до московското летище „Домодедово“ изпълнява руският авиопревозвач S7 (Сибирски авиолинии), а до Лондон пътниците имат възможност да пътуват с авиокомпания Wizz Air.

Полетите от и до София ще се изпълняват пет пъти седмично – в понеделник, вторник, сряда, четвъртък и петък.  Сутрешният полет за столицата излита точно в 08,25 часа от летище Бургас.

В 18,25 часа всеки вторник и събота от летище Бургас излита самолетът за Лондон.

Понеделник, сряда, петък, събота и неделя са дните, в които се осъществяват полетите до Москва. Полетите до руската столица от летище Бургас са с час на излитане 16,20.

От началото на годината до сега на летище Бургас са обслужени 2 488 695 пътници.

Целогодишно директна въздушна връзка от Варна се осъществява до София, Лондон, Виена, Москва, а от тази година и до Истанбул.

По вътрешни линни, всеки ден се изпълняват полетите до София на националния превозвач България Ер.

Всеки ден летище Варна обслужва и полети до Виена. Авиокомпания Austrian Airlines свързва Варна с австрийската столица. Самолетът за Виена излита в 13,30 часа.

В четвъртък и неделя авиокомпания WizzAir изпълнява полети от летище Варна до Лондон (Лутън). Часът на излитане за британската столица е 18,25 часа.

Полетите до Москва (Домодедово) се изпълняват във вторник, четвъртък и неделя. Полетите са на авиокомпания S7Airlines, с час на излитане от Варна 16,15 часа.

След успешния старт на линията до Истанбул, авиокомпания Turkish Airlines продължава да изпълнява полети от и до летище Варна и през зимния сезон. Полетите до Истанбул са четири пъти седмично. Във вторник и неделя часовете на излитане от Варна са 16,50, в сряда и петък 15,10 часа.  

Коментари

blog comments powered by Disqus