Правителството отпусна пари за снаражение за КрумовоНа днешното си заседание Министерски съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната в размер на 558 000 лв. Със средствата ще се осигурят аварийно-спасително оборудване и индивидуални предпазни средства, необходими при участие на екипажи и вертолети от Българската армия в операции при бедствия, аварии и катастрофи. Това съобщи правителствената информационна служба.

Анализът на проведените операции за оказване на помощ на населението при възникналите стихийни бедствия и участието на Министерството на отбраната в аварийно-спасителните операции доказаха високата ефективност на използването на вертолетите на въоръжение в Българската армия. Осигуряването на подходящо оборудване за спасителните екипи ще спомогне за минимизиране на риска за допускане на инциденти и ще гарантира изпълнението на задачите, които им се възлагат.

Средствата се осигуряват за сметка на резерва за непредвидени или неотложни разходи от държавния бюджет.

В неделя, 15 март, премиерът Бойко Борисов благодари на авиаторите в Крумово за участието им в спасителните акции в Родопите и обеща възможно най-скоро да се отпуснат пари за покупка на необходимото снаражение за спасителни операции.  

Коментари

blog comments powered by Disqus