Информационните табла на летище София не работятВсички информационни екрани на Терминал 2 на летище София са повредени от неделя насам. Това съобщават от вестник „Труд”.

Според вестника, хората се лутат, търсейки къде точно да чекират багажа си и от кой изход потегля самолетът им. От време на време представители на различни авиокомпании се появяват в салона и викат на висок глас пътниците. Други предпочитат да лепят бележки по многобройните екрани, които вече трети ден не функционират.

Има и пътници, които се ориентират от собствените си смартфони, тъй като полетната информация в сайта на летището работи. Тя обаче не показва гишетата за чекиране и номерата на изходите.

„Повредата е много голяма. В неделя изгоря сървърът на информационната система. В понеделник доставихме нов сървър, но свързването му ще отнеме време, тъй като полетната информация на летището е базирана на испанска информационна система и все още не можем да направим настройките", каза за „Труд" директорът на летище София Христо Щерионов.

Директорът обещава, че във вторник вечерта ще бъдат събрани всички налични свободни LCD екрани от стария терминал и откъдето намерят. Те ще бъдат поставени на възлови места на Терминал 2, за да могат пътниците поне малко да се ориентират. Засега не е ясно кога ще бъде свързана съществуващата информационна система.  

Коментари

blog comments powered by Disqus