Вертолет се разби в ХасковскоЧастен вертолет Robinson R22 Beta е аварирал вчера, 2 август 2015 г. в землището на село Узунджово, Хасковска област. Това съобщават от прокуратурата, която е завела следствено дело по случая.

В съобщението на прокуратурата се казва, че на 2 август 2015 г. към 09,00 часа е получено съобщение на телефон 112, че в местността Банева чешма, в землището на село Узунджово, област Хасково се е разбил  вертолет. До момента Прокуратурата е установила, че машината е паднала, приблизително от един метър височина, при опит да бъде въведена в експлоатация. В нея пътували двама души - баща и син, които не са пострадали. Нанесени са имуществени вреди. Вертолетът е частна собственост, която е в процес на установяване, се казва още в съобщението на държавното обвинение.

Вероятната причина за падането е вследствие на страничен вятър и загуба на контрол. Под ръководството на районна прокуратура е направен оглед, разпитани са свидетели, ще бъдат назначени експертизи. Изискани са данни за регистрацията на вертолета, документи за собственост и за правоспособност за управление на въздухоплавателното средство.   

Районната прокуратура в Хасково е образувала следствено дело за управление без необходимата правоспособност на въздухоплавателно средство, при което по непредпазливост са причинени имуществени вреди  другиму  – престъпление по чл. 343 ал. 3 връзка ал. 1, вр. чл. 342, ал. 3  от Наказателния кодекс.  

Коментари

blog comments powered by Disqus