Пилотите на МиГ-21 с нови назначенияПенсионирането на изтребителя-ветеран МиГ-21 от редовна служба във ВВС постави пред пилотите му въпроса: А сега накъде? Но само привидно, се казва в публикация на българските ВВС.

Двама от тях – майорите Джуров и Резашки се вляха в редиците на инструкторите на самолет L-39ZA в учебната авиогрупа Долна Митрополия. Там те започнаха да предават знанията си на младите пилоти от интензивната програма за летателно обучение. Една от най-важните им задачи е да подготвят както обучаемите, така и инструкторите от авиогрупата в майсторството да летят нощем, в сложни метеорологични условия. Двамата майори ще предадат и богатия си опит в подготовката по тактически прехват.

Другите двама по-млади пилоти на МиГ-21 – капитаните Александър Стайков и Петър Димитров – веднага бяха включени в програма за приучване на МиГ-29. Програмата вече е във финалната си фаза. Днес капитан Стайков и капитан Димитров извършват контролни полети с контролиращи съответно генерал-майор Радев и полковник Петров, след което им предстоят първи самостоятелни полети на изтребителя.

Пожелаваме успех и на четиримата и вярваме, че се чувстват удоволетворени и полезни и в новите роли, се казва още в публикацията на ВВС.

 

Коментари

blog comments powered by Disqus