Въздушният парад ще бъде предаван на живо в интернетВоенновъздушните сили и Макс Телеком разработват съвместен проект за стрийминг (предаване на живо в интернет) от въздуха. Идеята е, чрез мрежата на мобилния 4G оператор, интернет-потребителите да съпреживеят емоциите от изпълнението на въздушната част на парада по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия, който ще се проведе на 6 май 2016 г.

Това се случва за първи път в България. Всички интернет-потребители ще могат в реално време да се насладят на уникални кадри.

Използвайки супер бързата 4G мрежа, Макс и ВВС ще излъчват от борда на вертолетите, транспортните, учебните и бойните самолети – участници в парада. Заедно с пилотите от Военновъздушните сили зрителите ще бъдат реални участници в прелитането на нашата авиация над София. Ще имат поглед от кабините на машините, от спускането на българското знаме от борда на вертолет, от прелитането на пределно малка височина от 100 метра над столицата.

Стриймингът ще включва почти цялата част от въздушната демонстрация, започвайки от запуска на машините на летище София, рулирането, излитането, изчакването в зона и парадното преминаване в група от изток на запад. Ще има директни кадри от кабините на откриващия парада вертолет Ми-17, който носи националния флаг на България, от кабината на вертолет Bell 206 и AS 532AL Cougar, както и AS 565MB Panther от състава на Военноморските сили.

Директните кадри ще бъдат миксирани със записи от тренировките от борда на бойните самолети Су-25 и МиГ-29, военно-транспортните и учебните самолети, което ще допълни усещането за реалност.

Излъчването е планирано да започне точно в 10,00 часа на 6 май на адрес http://www.maxtelecom.bg/livestreaming

„Ще е чудесно, ако повече българи наблюдават този стрийминг. За да видят не само отговорността и риска в нашата професия, а и красотата, която дава птичия поглед и усещането за свобода и безбрежност, която носи един полет.“, сподели капитан Илиян Илиев, авиаторът, който ще пилотира транспортния C-27J Spartan.

„Благодарим на нашите партньори от ВВС за възможността, която ни дадоха да направим нещо уникално за всички интернет-потребители в България. Чрез живия стрийминг на въздушния парад ще покажем как благодарение на 4G няма невъзможни неща. 4G е бързина и качество и се олицетворява напълно с военните самолети и хеликоптери от българските ВВС. Ще създадем едно изключително изживяване и шоу за всички потребители“ – коментира изпълнителният директор на Макс Нейчо Величков.

Въздушният парад ще бъде предаван на живо в интернет

Въздушният парад ще бъде предаван на живо в интернет

Въздушният парад ще бъде предаван на живо в интернет

Коментари

blog comments powered by Disqus