Днес се провежда морска подготовка на вертолетната авиацияДнес, 10 май 2016 г., в района на Бургаския залив и Созопол 12 екипажа с три вертолета - един Ми-17 и два AS 532 AL Cougar - от състава на 24-та авиационна база Крумово ще проведат полети над морска повърхност за поддържане на подготовката на летателния състав за аварийно-спасителни работи и вертолетоводене над море. Това съобщават от ВВС.

Полетите ще се извършват от новооткритото летище Безмер и временна площадка за излитане и кацане Равнец.

Наред с гасенето на пожари, полетите над море са сред най-сложните видове подготовки на вертолетните екипажи, защото изискват прецизна техника на пилотиране и синхрон между членовете на екипажа – пилоти, борден техник и спасители.

Трите хеликоптера ще извършат по четири задачи с ротация на командирите на екипажи. За AS 532 AL Cougar това са бригаден генерал Петьо Мирчев, полковник Иван Николов, подполковник Филип Ангелов, майор Крум Семов, майор Борислав Тафков, майор Йордан Йорданов, майор Стефан Стефанов и майор Димитър Бабачев. За Ми-17 са майор Драгомир Колев, капитан Александър Цанков, капитан Александър Славчев, капитан Пламен Пантелеев.

Коментари

blog comments powered by Disqus