Wizz Air отбеляза 10 години на родния пазар с нови линииУнгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air отбеляза 10 години на българския авиационен пазар, като обяви три нови линии и увеличени честоти на полетите до осем други дестинации.

От авиокомпанията обявиха, че от декември ще базират в София седми самолет, което ще им позволи да открият три нови линии. Считано от 21 декември 2016 г. стартират полетите София – Нюрнберг, които ще се изпълняват в сряда и неделя, а от 23 декември ще се лети от българската столица до Базел и Донкастер Шефилд. Тези полети ще се изпълняват в понеделник и петък.

Освен това значително се увеличават честотите на полетите по осем други дестинации. До Барселона и Айндховен ще се лети всеки ден. До Рим - Фиумичино и Брюксел - Шарлероа ще се лети пет пъти седмично. По четири пъти на седмица ще се лети до Мюнхен – Меминген, Мадрид и Копенхаген. А до Бирмингам седмичните полети стават три.

Така през 2017 г. Wizz Air годишно ще предоставя 2,8 млн. места по 37 линии от и до София. За 2015 г. авиокомпанията е превозила 1,36 млн. пътници от и до България.

Изпълнителният директор Йозеф Варади на Wizz Air коментира и заканите на Ryanair да сезира ЕК за неправомерна държавна помощ давана на „България ер”.

„Ако тази жалба се окаже основателна и добре аргументира – да бихме я подкрепили, защото ние държим всички конкуренти да работят с едни и същи принципи”, комантира той и даде пример с Malev, които фалираха след определение на ЕК, че трябва да бъде върната цялата държавна помощ. Вчера стана ясно, че „България ер” дължи над 55 млн. лева на летище София.

Коментари

blog comments powered by Disqus