Динамичен показ в ПловдивПо традиция в рамките на Международното изложение за отбранителна техника „Хемус – 2016 г.“ днес, 27 май 2016 г., военнослужещи от видовете въоръжени сили демонстрираха способности, допринасящи към националната сигурност в мирно време. Това съобщиха от МО.

На брега на река Марица, южно от Международния панаир – Пловдив, своите бойни умения в екстремни ситуации показаха военнослужещи от Сухопътните войски и Военновъздушните сили, съвместно с екипи от Служба „Военна полиция“.

По време на демонстрацията група за специални операции от състава на Сухопътните войски, съвместно с екип от служба „Военна полиция”, показаха своите умения при търсене, откриване и локализиране на терористи. В този епизод участва вертолет Ми-17 от състава на 24-ва авиобаза.

Вертолетът показа много динамичен пилотаж на пределно малка височина, като стовари десанта, прикриваше го от въздуха и след това го ексфилтрира.

След това военнослужещи от бригада Специални сили и служба „Военна полиция“ извършиха прочистване на обект, задържане и неутрализиране на терористи. В края на динамичния показ специализиран екип от състава на Сухопътните войски изпълни действия по откриване и унищожаване на импровизирани взривни устройства.

Снимки: Чавдар ГЪРЧЕВ

Динамичен показ в Пловдив

Динамичен показ в Пловдив

Динамичен показ в Пловдив

Динамичен показ в Пловдив

Коментари

blog comments powered by Disqus