Продължава българо-американската подготовка „Тракийско лято – 2016”Съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято – 2016” продължава в района на летище Крумово. Това съобщават от МО.

Делегация от командването на Военновъздушните сили на САЩ в Европа и Африка, водена от бригаден генерал Робърт „Ранди” Хюстън - съветник на командващия на ВВС на САЩ в Европа и Африка, посети вчера, 19 юли 2016 г., района на летището и 68-ма бригада „Специални сили“.

Американските представители се срещнаха с личния състав от формированията и екипажите, както и с инженерно-техническия състав от силите на САЩ, участващи в подготовката. Брифинг изнесе заместник-директорът на дирекция „Съвместни съоръжения и координационни дейности” в Министерството на отбраната полковник Йордан Йорданов. Гостите наблюдаваха изпълнението на учебно-тренировъчните дневни и нощни парашутни скокове от военно-транспортни самолети С-130J Hercules на ВВС на САЩ.

Съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято – 2016” днес, 20 юли, продължава с отработване на елементи от мисиите на Силите за Специални операции, включително с изпълнението на учебно-тренировъчните дневни и нощни парашутни скокове от различни височини от военно-транспортен самолет С-27J Spartan на българските ВВС и военно-транспортните самолети С-130J Hercules на ВВС на САЩ.

Бригаден генерал Робърт „Ранди” Хюстън и полковник Джейми Кроухърст, военен и военновъздушен аташе на САЩ в Република България, дадоха висока оценка на личния състав, участващ в Съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято – 2016”, както и на 68-ма бригада „Специални сили“.

Коментари

blog comments powered by Disqus