Lufthansa показва A380 в София през октомвриГерманската авиокомпания Lufthansa ще демонстрира най-големия пътнически самолет в света Airbus A380 на летище София през октомври. Това съобщи компанията в един от своите акаунти в Twitter.

Като вероятна дата за посещението се посочва 16 октомври, но за сега от Lufthansa заявяват, че ще дадат повече подробности за събитието, когато то наближи.

Известно е, че един от 14-те A380 на германския авиопревозвач ще кацне на летище София, ще остане няколко часа там, като в тези рамки ще има някаква форма на официална програма и след това машината ще отлети за Германия.

Най-вероятно въпросният A380 ще бъде пилотиран от Марио Бакалов, който е единственият българин квалифициран да лети на типа в Lufthansa.

Събитието ще е част от общата маркетингова кампания на Lufthansa по света, но вероятно е и свързано с увеличаване на мощностите на Lufthansa Technik Sofia, чийто нов хангар ще може да поема A380.

Най-големият пътнически самолет в момента има максимална излетна маса от 575 тона и прави дебютния си полет на 27 април 2005 г. Машината влиза в търговска експлоатация със Singapore Airlines през октомври 2007 г. Lufthansa използва своите A380 от 2010 г.

Коментари

blog comments powered by Disqus