Летище Бургас посрещна пасажер номер 2 000 000Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт посрещна днес, 16 август 2016 г., двумилионния пътник на летище Бургас за 2016 година. Това съобщиха от летищния оператор.

През тази година летището посреща своя знаков гост с 18 дни по-рано от миналата година.

Марио Едингер пристигна в Бургас с полет на българския национален превозвач „България Ер“ от Франкфурт и бе посрещнат от Главния изпълнителен директор на Фрапорт Туин Стар Улрих Хеппе директора на летище Бургас , Георги Чипилски зам. кмета на Община Бургас Красимир Стойчев и зам. областния управител Севдалина Турманова.

Марио идва за първи път в България и заедно със съпругата си и двете им деца ще отседнат за 12 дни в хотел в Слънчев Бряг. За страната ни знаят, че има красива природа и мили хора.

Командир на полета, с който гостите пристигнаха на летище Бургас, бе кап. Янко Георгиев – директор на авиокомпания „България ер“.

По традиция двумилионният пътник на летището бе посрещнат с тържествена церемония и получи много подаръци, от Фрапорт Туин Стар – оператор на летище Бургас, от Община Бургас и от Областна управа, както и от Duty Free оператора Nuance.

Главният изпълнителен директор на Фрапорт Туин Стар поднесе и специалната изненада за семейството - ваучер за посещение на остров „Св. Анастасия“ край Бургас.

Гостите отпътуваха към хотела със специално наета за събитието луксозна ретро кола – “Мерцедес“ от 30-те години на миналия век.

През тази година летище Бургас обслужва полети от 21 германски дестинации, като три от тях са нови: Мюнстер, Рощок, Фридрихсхафен. Германските туристи, обслужени на летището от началото на годината до днес, бележат 47% ръст спрямо същия период на миналата година. До момента на летище Бургас са обслужени общо 240 000 пътници от и за Германия.

Очаква се ръстът на обслужените пътници за 2016 г. на летище Бургас да бъде около 20 %.

Коментари

blog comments powered by Disqus