Cougar транспортира тежко пострадалаМлада жена, тежко пострадала при катастрофа, и медицински екип, бяха транспортирани от Силистра до София с вертолет AS 532 AL Cougar от състава на ВВС. Това съобщават от МО.

Жената, която е на 20 години, е пострадала тежко при автомобилна катастрофа край град Алфатар. Тежките травми не позволяват тя да бъде транспортирана по земя.

Медицинската евакуация от МБАЛ – Силистра до УМБАЛСМ „Пирогов“ беше извършена на 17 август 2016 г. По разпореждане на началника на отбраната генерал Константин Попов, вертолет Cougar излетя от 24-та авиобаза Крумово в 08,30 часа и в 10,00 часа кацна на стадиона пред МБАЛ – Силистра. В 12,00 часа беше на летище София, откъдето пострадалата беше транспортирана с линейка до УМБАЛСМ „Пирогов”.

Екипажът на машината беше в състав: командир – майор Тодор Рашков, втори пилот – майор Крум Семов, борден инженер – капитан Диян Йорданов и борден спасител – редник Евгени Денчев. На борда се намираха още лекари и медицинска сестра от Университетска болница “Лозенец”, София.

Коментари

blog comments powered by Disqus