„България ер” отговори на RyanairБългарската авиокомпания „България ер” отговори на ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair, чиито главният търговски директор Дейвид О’Браян заяви, че родният превозвач се възползва от нерегламентирана държавна помощ. Публикуваме отговора на „България ер” без редакция:

„Във връзка с твърденията за България Ер, направени публично от Ryanair на пресконференция, заявяваме, че те се базират изцяло на спекулации и неверни данни, по подобие на предишни изявления на ирландската компания по адрес на националния превозвач.

Ryanair не може да бъде „говорител“ на България Ер по никакви въпроси, свързани с дейността и плановете за развитие на националния превозвач.

Целенасочената негативна кампания срещу България Ер разчитаме като отчаян ход за увеличаване на пазарното присъствие на Ryanair с непазарни средства, в разрез с добрите професионални и етични практики, наложени на българския авиационен пазар. Медийното поведение на Ryanair подсказва, че компанията търси краткосрочни пазарни успехи чрез системно оклеветяване и уронване на престижа на ключов конкурент, за сметка на инвестицията в подобряване на обслужването на пътниците.

Алармираме, че подобно поведение влошава бизнес средата, а най-големият потърпевш от толерирането на нелоялни конкурентни практики ще бъдат потребителите.

Оттук нататък България Ер ще се дистанцира максимално от медийната война, в която Ryanair се опитва да въведе националния превозвач, тъй като считаме подобен род медийно поведение на Ryanair за несъответстващо на добрите бизнес практики - не само в авиационната индустрия, но и във всяка сфера на икономическия живот.”

 

Коментари

blog comments powered by Disqus