Lufthansa показва A380 в София на 16 октомври 2016 г.Германската авиокомпания Lufthansa планира първо посещение на Airbus A380 на летище София на 16 октомври 2016 г. (неделя). Най-големият пътнически самолет в света ще осъществи специален полет от Франкфурт и се очаква да кацне в София около обяд. Това съобщиха от Lufthansa Group.

На премиерата на Airbus A380 делегация от политици, клиенти на авиокомпанията и медии ще имат възможността да посетят двупалубния самолет, който ще остане няколко часа в българската столица. Цялото събитие се организирав партньорство с Луфтханза Техники и Летище София.

По неофициална информация с която АЕРО разполага, пътническият самолет ще получи почетен ескорт от дежурната двойка изтребители МиГ-29 от състава на ВВС на Р България. Изтребителите ще придружават германския А380 до кацането му в София.

„С визитата на нашия флагман искаме да популяризираме полетите на дълги разстояния сA380 сред клиентите в България „България и Луфтханза споделят обща история през годините.Това събитие представлява чудесна възможност да запознаем потребителите и широката общественост в страната с нашия A380. Българите, които планират пътувания чрез хъба ни във Франкфурт до американските градове Лос Анджелис, Сан Франциско или Маями, както и до азиатските мегаполиси Делхи, Хонг Конг, Шанхай и Сингапур, могат да изпитат удоволствието да летят на борда на нашите A380 в една от четирите модерни класи за пътуване. Освен това,заради своите размери Airbus A380 е приблизително с 30% по-безшумен от настоящата генерация широкофюзелажни самолети“, сподели Александър Толвет, регионален директор на Lufthansa Group в България.

Превозвайки общо до 509 пътници, само горната палуба на самолета предоставя осем места в първа класа и 78 места в бизнес класа, които могат да се използват и като стандартни по размер легла. Основният салон осигурява пространство за 371 места в икономична класа, като по-малък брой места от тази класа са разположени и на горния етаж. Новата Премиум икономична класа също e в основния салон и предлага на 52-ма пътници с 50% по-голямопространство за краката, в сравнение с икономична класа, кактои допълнителенброй багаж.

Очаква се единственият български пилот на A380 в Lufthansa – Марио Бакалов, с ранг старши първи офицер, да бъде част от летателния екипаж, който ще управлява самолета до София в този ден. Машината ще може да бъде забелязано от различни точки в града по време на своя заход за кацане на столичното летище.

Lufthansa и Летище София ще информират своeвременно масовата общественост с повече детайли за посещението на A380 в София.

Коментари

blog comments powered by Disqus