Долна Митрополия с нов командирСъс заповед на Министъра на отбраната командването на Учебна авиационна група „Георги Бенковски” е възложено на подполковник Ангел Николов – заместник-командир на формированието. Това съобщиха от ВВС.

Той прие длъжността от полковник Юлиян Радойски, който започна обучение като редовен слушател във Военна академия „Г. С. Раковски” по магистърска специалност „Стратегическо ръководство на отбраната и Въоръжените сили”.

Актът за приемане и сдаване на длъжността бе подписан в присъствието на Командира на 3-та авиационна база Граф Игнатиево бригаден генерал Иван Лалов и членовете на комисията.

Подполковник Ангел Димитров Николов е възпитаник на ВВВУ „Георги Бенковски”, випуск 1999, специалност летец - пилот. През 2011 г. завършва Военна академия „Г. С. Раковски”. Военната му кариера започва като младши пилот в 5-та изтребителна авиационна база Равнец, след което преминава в 3-та авиационна база Граф Игнатиево. Заемал е длъжностите заместник-командир на звено, помощник-началник на отделение, старши експерт в Командване на ВВС, инспектор – пилот в Сектор „Авиация” към Отдел „Операции” в Командване на ВВС. От 2015 г. е заместник-командир на Учебна авиационна група „Георги Бенковски”.

Коментари

blog comments powered by Disqus