Открит летателен ден в Долна митрополия на 17 септември 2016 г.Открит летателен ден ще се състои на летище Долна Митрополия на 17 септември 2016 г. (събота). Това съобщават от учебната авиогрупа „Георги Бенковски” , базирана там.

Учебна авиационна група ще отвори врати за посетители в 10,00 часа. Пропускателният режим ще се осъществи през Контролно – пропускателен пункт 3 (Източната страна на летището).

Отвореният летателен ден се посвещава на 30-годишния юбилей, който реактивния учебно-тренировъчен самолет L-39ZA отбелязва на българска служба.

Тържествената церемония ще бъде проведена от 11,00 часа, а летателната програма, която включва сложен пилотаж със самолети L-39ZA и Pilatus РС-9М, ще започне от 11,40 часа.

Статичен показ ще запознае посетителите с предназначението и летателните характеристики на авиационната, самолетообслужваща и специална техника на въоръжение във формированието.

От учебната авиогрупа съобщават, че хора в нетрезво състояние и такива, пренасящи обемист багаж няма да бъдат допускани в района на военното формирование!

Входът е свободен!

Коментари

blog comments powered by Disqus