Утре открит летателен ден в Долна МитрополияУтре, 17 септември 2016 г., на военното летище Долна Митрополия ще се проведе открит летателен ден. Негов основен повод е 30-годишнината на реактивния учебно-тренировъчен самолет L-39ZA на българска служба. Това съобщават от учебната авиогрупа „Георги Бенковски” , базирана там.

Учебна авиационна група ще отвори врати за посетители в 10,00 часа. Пропускателният режим ще се осъществи през Контролно – пропускателен пункт 3 (Източната страна на летището).

Тържествената церемония ще бъде проведена от 11,00 часа, а летателната програма, която включва сложен пилотаж със самолети L-39ZA и Pilatus РС-9М, ще започне от 11,40 часа.

Статичен показ ще запознае посетителите с предназначението и летателните характеристики на авиационната, самолетообслужваща и специална техника на въоръжение във формированието.

От учебната авиогрупа съобщават, че хора в нетрезво състояние и такива, пренасящи обемист багаж няма да бъдат допускани в района на военното формирование!

Входът е свободен!

Коментари

blog comments powered by Disqus