Проведе се българо-румънското учение Blue BridgeНа 27 септември 2016 г. се проведе съвместното българо-румънско учение „Blue Bridge 2016″. Това съобщават от ВВС.

Учението премина в две фази. В първата фаза двойка изтребители МиГ-29 на българските ВВС изпълниха „визуално опознаване“, „разпитване“ и „съпровождане“ на гражданско въздухоплавателно средство отклонило се от полетния си план (в ролята военно-транспортен самолет C-27J Spartan).

По време на втората фаза двойката изтребители излетяха, след получен сигнал от румънска страна за наличие на въздухоплавателно средство над румънска територия (отново самолет C-27J Spartan), чиито екипаж е докладвал наличие на проблем в електрическото оборудване. Машината се е ескортирала от румънски изтребители МиГ-21 Lancer и е предадена на българските дежурни сили.

Под координацията на българските и румънските пунктове за управление се извърши предаване на въздухоплавателното средство. Българските изтребители извършиха мисии „Визуално опознаване” , „Съпровождане”, „Принуждаване за кацане” на летище Граф Игнатиево и „Блокиране” на въздухоплавателното средство.

Проведе се българо-румънското учение Blue Bridge

Проведе се българо-румънското учение Blue Bridge

 

Коментари

blog comments powered by Disqus