Задават се още размествания в командването на ВВСРазместванията по върховете на Военновъздушните сили на България не са приключили и се готви замяна на бригаден генерал Анатолий Кръстев, който в момента е заместник командир на ВВС. Това научи АЕРО от собствени източници.

Генерал Кръстев, който е заместник командир на ВВС от юни 2014 г., ще заеме овакантената позиция на военно аташе на България във Вашинготн, САЩ. До скоро поста се заемаше от сегашния командир на ВВС генерал Цанко Стойков.

Официална информация за разместването вероятно ще се появи през следващата седмица.

Поста „заместник командир на ВВС” най-вероятно ще бъде даден на бригаден генерал Петьо Мирчев, който в момента е командир на 24-та авиобаза Крумово. Генерал Мирчев заема сегашния си пост от февруари 2015 г.

За нов командир на 24-та авиобаза се спряга името на полковник Димитър Иванов, който в момента е заместник-командир на базата.

В същото време освобождаването на генерал-майор Златко Златев от поста му заместник-командир на Съвместното командване на силите може да наложи назначаването на друг генерал от ВВС в СКС, поради стремежа в съвместното командване да има по един представител от трите вида въоръжени сили.

За този пост може да се разглеждат бригадните генерали Иван Лалов (командир на 3-та авиобаза) и Пламен Богданов (командир на Националния военен университет), но е възможно в командването на СКС да не бъде назначен генерал от ВВС.

Коментари

blog comments powered by Disqus