Специално боядисана опашка по случай 30-а годишнина от приемането на въоръжение на Су-25Днес, 7 октомври 2016 г., се проведе втората част от тържествата по случай 65-ата годишнина от създаването на база за предно разполагане Безмер и 30-ата годишнина от приемането на въоръжение на Су-25 в България.

Вратите на базата отвориха за най-ранобудните гости в 09,00 часа, а тържествената част започна в 10,00 часа. На статична експозиция присъстващите можеха да се запознаят от близо с два едноместни Су-25К, един двуместен Су-25УБК и един Су-22М4, а най-запалените можеха дори да седната в кабините и да се почувстват поне за малко като пилоти.

По време на празника със заповеди на началника на отбраната и командира на Военновъздушните сили бяха наградени отличилите се военнослужещи от авиобазата.

Въздушните демонстрации започнаха в 11,00 часа с полети на вертолет AW109 от състава на Гранична полиция и самолети от леката авиация. Същинската част започна в 12,00 часа, когато двойка Су-25 - едноместен и двуместен (един от които със специално боядисана опашка в чест на 30-годишнината от приемането на въоръжение на типа в българските ВВС) изрулираха към изпълнителния старт. Пилотите демонстрираха фигури от сложния пилотаж, атаки по земни цели и съкратени заходи. Интересно е да се отбележи, че за първи път пред публика се симулираха взривове на земята след атаката на самолетите, което създаде усещане за достоверност на атаката.

Честито, безмерци! Направихте празника едно страхотно преживяване за всички нас!

Специално боядисаната опашка е по случай 30 години от приемането на въоръжение на типа

30 години Су-25 в България

Коментари

blog comments powered by Disqus