Мащабни инфраструктурни проекти започнаха на летище БургасОператорът на летище Бургас - „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД даде официално днес, 1 ноември 2016 г., начало на мащабни инфраструктурни проекти за реконструкция и рехабилитация на пътеки за рулиране „А“ (алфа) и „H“ (хотел) на бургаското летище. Това съобщиха от летищния оператор.

Символичната първа копка направиха главният изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД Улрих Хеппе, кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, директорът на летище Бургас Георги Чипилски и представители на строителните фирми.

Проектите включват рехабилитация на около 50 000 кв.м. от рульожните пътеки „H“ и „А“, както и зоната до предварителен старт на пистата. Ще завърши и подмяната на системата за управление и контрол на светотехниката на летище Бургас, и оборудването на светлинните подходи. Изпълнението на проектите е от ключово значение за работата на летището и развитието на целия регион.

Общата стойност на инвестицията на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД в посочените проекти е повече от 12 млн. лева, а в изпълнението на проектите се очаква да бъдат заети над 200 работници и служители само на територията на летището.

За осъществяване на строително-ремонтните работи в близост до пистата за излитане и кацане, летище Бургас ще бъде затворено до 30 декември 2016 г.

За периода 2006 – 2016 г. Фрапорт Туин Стар инвестира повече от 350 млн. лева в летищата в Бургас и Варна.

Коментари

blog comments powered by Disqus