Фрапорт Туин Стар отпразнува първите си 10 години у нас„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД отбеляза на 10 ноември 2016 г. първото успешно десетилетие от концесионирането на летищата в Бургас и Варна - врати към българското Черноморие.

Точно преди 10 години Фрапорт Туин Стар стана първия летищен концесионер в България, като постави началото на 35-годишен ангажимент за управлението и развитието на летищата в Бургас и Варна - портали към един от най-интересните и все по-популярни туристически райони на Европа.

Кулминацията на ежемесечните събития, които „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД проведе през цялата 2016 г. по повод празника, се състоя на летище Варна в присъствието на над 700 служители и гости от авиацията, правителството, местната власт и бизнеса. През целия ден пътниците на летище Варна бяха посрещани с почерпка, за да се почувстват част от празника. Най-малките гости на летището получиха като подарък самолет-играчка.

За да отбележи първото си десетилетие Фрапорт Туин Стар поведе своите гости на пътуване във времето, чрез специалната изложба от фотоси, представящи множеството инвестиции и подобрения, направени през годините на летищата във Варна и Бургас. Края на пътуването беляза поставянето на специална капсула на времето, запечатана с камък от най-новия инвестиционен проект на компанията – рехабилитация на пътeка за рулиране „А“(алфа) на летище Бургас. Предвидена да бъде отворена след четвърт век, капсулата на времето съдържа специално послание до бъдещите колеги, издания на дружеството, видео клипове и други артефакти. Последва гала вечер със забавления, официални речи, уникално 3D mapping представление, изпълнено за първи път на летище в България.

Главният изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, г-н Улрих Хеппе, обобщи изминалото десетилетие:

"Много сме щастливи с това, което постигнахме през последните 10 години. Гордеем се с новите терминали във Варна и Бургас, които превърнаха нашите две летища в модерни врати към българското Черноморие. Нашите летища отговарят на европейските и световни стандарти за отлично обслужване. Гордеем се, че обслужихме повече от 35 милиона пътници по време на тези невероятни десет години. За нас, тази година е особено вълнуваща и защото постигнахме значителен ръст на пътническия трафик от 22 % - нов исторически рекорд за двете летища. Наред с подобряване на инфраструктурата, ключ към нашия успех са служителите на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, които са истински ангажирани с обслужването на пътници, авиокомпании и партньори. Благодарим ви, че празнувате с нас 10-та годишнина на дружеството. Очакваме с нетърпение следващото вълнуващо десетилетие на нашите блестящи звездни Черноморски летища."

До момента „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД е инвестирало в развитие и модернизиране на двете летища над 350 млн. лева. През 2013 г. бяха открити нови пътнически терминали. Напълно обновена бе пистата на летище Варна, значително бе разширена зоната за позициониране на самолети на летище Бургас, на двете летища беше обновена техниката и оборудването, построени бяха нови обслужващи сгради, открит беше Център за кариерно развитие на служителите. Непрекъснатото обучение и професионална квалификация са част от корпоративната политика на компанията и нейния успех. Нови авиокомпании и маршрути станаха част от полетното разписание на двете летища, а „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД продължава да работи за увеличаване на маркетинговите активности за двете български черноморски летища.

Коментари

blog comments powered by Disqus