Авионамс все още е частна собственостАвиоремонтният завод „Авионамс” е все още частна собственост и не е приключила процедурата по неговата национализация. Това заявява представител на фактическият настоящ собственик, изпълнителният директор на „Хедж Инвестмънтс България” АД Асен Бабански”, цитиран от Фрогнюз.

Бабински заявява, че компанията му обжалва търга на частния съдебен изпълнител и докато това обжалване е факт, не може да има смяна на собствеността, което фактически оставя „Авионамс” в частни ръце.

Бабински заявява също, че оценката на акциите на компанията му в „Авионамс” е за малко над 38 млн. лева, докато частният съдебен изпълнител я продава за 29 млн., а според него реалната оценка е за поне 40 – 44 млн. лева. Изпълнителният директор на „Хедж Инвестмънтс България” твърди, че за последните четири години са направени инвестиции за над 60 млн. лева в завода, под форма на модернизация и оправяне на стари дългове.

В последните дни премиерът Бойко Борисов заяви поне два пъти, че заводът „Авионамс” е вече държавна собственост и даже там се ремонтирали МиГ-29.

Коментари

blog comments powered by Disqus