Министър Ненчев се сдобива утре с обвинение по ремонта на МиГ-29Утре, 23 ноември 2016 г., министърът на отбраната Николай Ненчев ще се сдобие с официално обвинение във връзка с ремонта на изтребителите МиГ-29. Това съобщи самият той днес, докато излизаше от Столичното следствие след даване на показания там свързани с обвиненията срещу здравния министър Москов.

Както по-късно съобщиха от МО, утре в 10,00 часа министър Ненчев ще се яви в Следствения отдел на Софийска градска прокуратура. Най-вероятно ще бъде придружен от своя адвокат, лидера на ДСБ, Радан Кънев. Той бе заедно с военния министър и през май, когато той даваше показания в прокуратурата, отново във връзка с МиГ-29.

Днес Ненчев каза пред журналисти, че сключеният с полските държавни авиоремонтни заводи договор е бил много изгоден за страната и с него са се изпълнявали заръките на НАТО за скъсване на зависимостта във военната сфера от Русия.

Точното естество на обвинението срещу Ненчев ще стане ясно утре.

Договорът за ремонт на шест двигателя РД-33 бе ратифициран от Народното събрание на 27 ноември 2015 г. Неговата стойност бе €6,138 млн., като в края на декември бяха доставени два мотора (това са реално полски РД-33, които използваме за две години или 200 часа, в замяна на използване на наши два от Полша за същото време), а според министър Ненчев последните два двигателя са вече доставени у нас.

Коментари

blog comments powered by Disqus