Правителството определи BH Air за превозвач до КанадаПравителството определи авиокомпанията BH Air за въздушен превозвач, който да извършва полети от България до Канада. Това е станало днес, 25 януари 2017 г., на последното заседание на кабинета „Борисов 2”.

Авиокомпанията е заявила готовност да започне опериране по директна редовна линия София – Торонто - София, като първоначалните намерения са две честоти седмично.

Извършването на въздухоплавателни услуги между България и Канада са регламентирани съгласно Споразумението за въздушен транспорт между Европейския съюз и Канада.

Стартирането на въздушни превози по тази линия ще намали времето за пътуване и ще осигури на потребителите по-удобен директен транспорт до Канада. Разкриват се нови възможности за туризъм и за засилване на търговско-икономическите връзки с Канада и Северна Америка. Директната линия ще даде възможност и да намаляване на цените на самолетните билети до Канада в условията на реална конкуренция, се казва още в съобщението на правителството.

BH Air има във флота си един широкофюзелажен авиолайнер Airbus A330-200 (LZ-AWA), който взе на лизинг през лятото на 2014 г. Авиокомпанията имаше намерение да стартира презокеански полети до САЩ и Канада, но това така и не е станало факт.

Коментари

blog comments powered by Disqus