Генерал Стойков: Проведе се конференция с потенциалните участници в изтребителния конкурсНа 24 януари 2017 г. се е провела конференция, на която българската страна е отговаряла на въпроси на потенциалните участници в изтребителния конкурс. Това съобщава командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, цитиран от сайта „Отбрана”.

„На 24 януари успешно бе проведена, съгласно заложените мероприятия по този проект, конференция с участие на всички представители от тези страни, които изпратиха своите въпроси за доуточняване, след като са получили нашето искане за предложения. Имаше доста въпроси, на които отговорихме. Всички участници останаха доволни”, заявява генерал Стойков.

На конференцията са присъствали представители на всички поканени четири държави – Италия (употребявани Eurofighter Typhoon tranche 1), Португалия, САЩ (заедно предлагащи употребявани F-16 MLU) и Швеция (новопроизведени Gripen C/D). Генерал Стойков казва още, че те са проявили голям интерес към отговорите, които е дала българската страна и е бил проведен диалог, на база на получената информация.

„От тук нататък очакваме да се спазват срокът от тези страни и етапите на придобиването на самолета да се спазват, както са планирани”, казва още командирът на ВВС.

Срокът за даване на офертите е 13 март 2017 г. Според одобрения от Народното събрание график след получаване на офертите в рамките на месец трябва да бъде обявен победител, след което ще започне договаряне с него.

Коментари

blog comments powered by Disqus