Обявиха места за петима пилоти в НВУ за 2017 г.Пет места за военни пилоти и още 23 места за различни инженерни специалности и РВД бяха обявени в рамките на таз годишния прием за Националния военен университет (НВУ) „Васил Левски”.

Местата в специалност „летец-пилот” са пет. Други пет места са за специалност „Летателни апарати и авиационни двигатели” и още пет за специалност „Авиационни електроприборни и автоматични системи”. 12 са местата за специалност „Ръководител въздушното движение”.

Отделно са обявени и 12 места за специалност „Зенитно-ракетни войски” и осем за „Радиотехнически войски”, които също са в интерес на Военновъздушните сили.

Кандидатите трябва да имат завършено средно образование, да са годни за военна служба, да са български граждани и да нямат друго гражданство, да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер и да не страдат от психическо заболяване.

Кандидатите трябва да са с минимален ръст 150 cm и минимално тегло 50 kg за мъжете и минимален ръст 150 cm и минимално тегло 48 kg за жените, а тези за специализация „летец-пилот” да бъдат с максимален ръст 185 cm и максимално тегло 80 kg.

Кандидатите трябва да не са по-възрастни от 23 години към 31 декември 2017 г. Тези, които надхвърлят въпросната възраст все пак могат да бъдат допуснати до изпити след разрешение на министъра на отбраната.

Кандидатите полагат общообразователен тест, писмен тест по английски, френски или немски език – по избор и изпит за физическа годност. Също така прминават през психологическа оценка за пригодност за военна служба и медицинско освидетелстване.

Документи за кандидатстване се приемат до 29 юни 2017 г. във военните окръжия по места и до 5 юли в НВУ.

Коментари

blog comments powered by Disqus