УАГ „Георги Бенковски” с нов командирПолковник Петър Банков официално встъпи днес, 9 февруари 2017 г., в длъжността Командир на Учебна авиационна група „Георги Бенковски”. До момента тя временно се изпълняваше от заместник-командира на авиогрупата подполковник Ангел Николов. Това съобщиха от учебната група.

На тържествената церемония присъстваха на командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, командирът на 3-та авиобаза бригаден генерал Иван Лалов и комисия от командването на ВВС и 3-та авиобаза Граф Игнатиево.

УАГ „Георги Бенковски” с нов командир

В приветствието си генерал–майор Цанко Стойков поздрави новоназначения командир. Той сподели, че го познава като човек изключително трудолюбив и амбициозен, пестелив на думи, с богат професионален опит, доказал своите възможности чрез делата си, които са високо оценени от неговите командири, колеги и подчинени. Той изрази увереност, че под командването на полковник Банков учебната авиогрупа ще продължи успешното си развитие и ще бележи още по-високи резултати в обучението на авиационни специалисти за нуждите на ВВС. В заключение генерал-майор Стойков изказа благодарност към заместник-командира подполковник Ангел Николов, който до момента временно ръководеше групата, което бе оценено като много успешно и отговорно.

УАГ „Георги Бенковски” с нов командир

Полковник Петър Банков благодари за оказаната чест и гласуваното доверие да поеме командването на Учебна авиационна група „Георги Бенковски”. Към личния състав той се обърна с думите:

„Приемам длъжността с вяра във вашия професионализъм. Да продължим заедно по пътя, по който сте вървели до сега и да го развием. През 2017 г. предстоят много важни задачи, както пред групата, така и пред ВВС. Моето желание е с общи усилия да изградим един сплотен екип, които да следва една единствена посока – изпълнение на задачите на 100% с особено внимание на безопасността, както на летателната дейност, така и на личния състав. Обещавам ви, че проблемите ще ги обсъждаме заедно, а отговорността ще нося лично.”

Полковник Петър Банков е летец – пилот, випуск 1990 г. на Висшето Военновъздушно училище „Георги Бенковски”. През 2007 г. завършва Военна академия „Г. С. Раковски” специалност „Национална сигурност и отбрана”, а през 2010 г. „Организация и управление на оперативно-тактическите формирования от ВВС”. Професионалната му кариера преминава през 3-та изтребителна авиобаза Граф Игнатиево, отдел „Подготовка и използване на войските” в Щаба на ВВС, ръководство на служба „Военна полиция” и в Отдел „Оперативен” в Командване на ВВС.

УАГ „Георги Бенковски” с нов командир

Коментари

blog comments powered by Disqus